شناخت بازار و ایجاد ارزش
اگر به دنبال زبان برنامه نویسی پولساز هستید، باید بدانید که پولساز بودن الزاما ربطی به زبان برنامه نویسی ندارد. تقریبا با هر زبان برنامه نویسی میتوان کسب و کارهای بزرگی ایجاد کرد و درآمد خوبی بدست آورد. در حقیقت شناخت نیازمندیهای بازار و پاسخ دهی به آن باعث افزایش درآمد میشود. اگر ایدهای برای شروع کسب و کار دارید یا مشتاق فعالیت به عنوان برنامه نویس در حوزهای خاص هستید، در صورتی که ارزش خلق کنید موفق خواهید بود. خلق ارزش یعنی ایده شما برای سایر افراد (اعم از کارفرما تا مردم عادی) مفید باشد و حاضر باشند تا در قبال خدمتی که به آنها ارائه میدهید هزینه کنند. پس در اولین مرحله ایدهی شما، مدیریت زمان و مهارت شما در ارائه راهکار و مارکتینگ محصول، باعث میشود که برنامه نویسی برایتان پولساز خواهد بود.
چرا باید زبانهای برنامه نویسی پولساز را بشناسیم؟
با وجود توضیحات بیان شده درمورد اهمیت خلق ارزش، برای افرادی که میخواهند در این صنعت شغلی پیدا کنند، داشتن تصویری کامل از پردرآمدترین زبانهای برنامه نویسی موجود در بازار بسیار مفید است و میتواند به آنها کمک کند تا آسانتر و سریعتر یک شغل را پیدا کنند. تکنولوژی همیشه در اقتصاد و جامعه جایگاه ویژهای دارد و شرکتها سخت در تلاش هستند تا به دنبال برنامه نویسان ماهر باشند. از طرفی بیش از 200 زبان برنامه نویسی وجود دارد که ممکن است بررسی مزایای یادگیری، نیاز بازار کار و در نهایت تصمیم گیری درباره انتخاب آن به کاری بسیار دشوار تبدیل شود. پس در ادامه به معرفی زبانهای برنامه نویسی پولساز فعلی میپردازیم. داشتن دانش تخصصی از این زبانهای برنامه نویسی پولساز به شما کمک میکند تا در آینده با سرعت بیشتری به پول رسیده و یا ثبات کاری بسیار بالایی به دست آورید.
زبان برنامه نویسی پایتون
زبان پایتون یک زبان برنامه نویسی عمومی سطح بالا است. این زبان یکی از قویترین زبانهای برنامه نویسی است که بیش از هشتاد هزار نفر از توسعه دهندگان جهان از آن به عنوان زبان برنامه نویسی اصلی و پردرآمدترین زبان برنامه نویسی نام میبرند. طبق آخرین بررسیها، نرخ متوسط ساعتی خدمات توسعه پایتون حدود 55 تا 60 دلار آمریکا است. برخی از ویژگیهای کلیدی این زبان عبارتند از:
- دارای کتابخانههای زیادی برای پشتیبانی از انبوهی از برنامههای کاربردی است.
- مستقل از پلتفرم است یعنی میتواند روی ویندوز، مک و لینوکس اجرا شود.
- دارای قواعد آسان است و یادگیری آن سریع است.
- منابع یادگیری زیادی دارد و جامعه توسعه دهندگانش فعال است.
- در هر زمینهای که تصور کنید (دسکتاپ – وب – موبایل – هوش مصنوعی و حتی بازی سازی) قابل استفاده است.
معیارهای شناسایی پرتقاضاترین و پردرآمدترین زبان برنامه نویسی چیست؟
با تحلیل دادههای گوناگون متوجه میشویم کدام زبان عملکرد موفقیتآمیزتری دارد و مردم آموزش برنامه نویسی را با کدام زبانها پیش میبرند. برای مثال میتوان به چنین دادههایی اشاره کرد:
- ردهبندیها در موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی
- تعداد آگهیهایی که به هر زبان اشاره داشتهاند
- تعداد پروژههای متنباز نوشته شده با هر زبان
- تعداد ویدیوهای آموزشی مربوط به هر زبان
- تعداد دانشجویانی که در دورههای آموزشی هر زبان شرکت میکنند
پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی در جهان
تا به امروز تعداد مشاغل زبانهای برنامه نویسی مختلف پیشرفت بسیاری داشتهاند و طبق نظرسنجیها و تحقیقات وب سایتهای مختلف، انتظار میرود تا سال ۱۴۰۶ شمسی (۲۰۲۸ میلادی) تعداد این مشاغل برنامه نویسی حدود ۲۱ درصد افزایش داشته باشند. برنامه نویسان در صنعت، برای شرکتها و سازمانهای مختلف و همچنین به صورت فریلنسری و به طور آزاد کار میکنند.
طبق اطلاعات امروزی در مورد برنامه نویسان، بیشتر آنها دارای دانش عمیقی در رابطه با استفاده از زبانهای برنامه نویسی استاندارد از جمله «جاوا» (Java)، پایتون و سایر زبانها هستند. اما از زبانهای برنامه نویسی غیر رایج مانند Golang یا Go، «روبی» (Ruby) و سایر موارد اطلاعی ندارند. اینکه نیروی کار در حیطه زبانهای غیر رایج کمتر است، تا حدودی باعث میشود که پیدا کردن موقعیت شغلی در این زبانها با درآمد برنامه نویسی مناسب، سادهتر باشد، اما ممکن است موقعیتهای شغلی کمتری نیز برای آنها وجود داشته باشند.
این موضوع که افراد برای انتخاب و یادگیری زبان برنامه نویسی در راستای رسیدن به یک درآمد مناسب مردد و سردرگم هستند، مسئله رایجی است. به طور کلی میتوان زبان برنامه نویسی «همه منظوره» (General Purpose) پایتون را به عنوان پردرآمدترین زبان برنامه نویسی در دنیا در نظر گرفت، زیرا هم کاربردهای بسیاری دارد و تقاضا برای آن زیاد است و هم درآمد خوبی دارد. ممکن است گاهی اوقات برخی از زبانهای برنامه نویسی از جمله «کاتلین» (Kotlin) درآمد بالاتری داشته باشند، اما تقاضا برای آنها پایینتر است. در ادامه برخی از پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی در جهان مورد بررسی قرار میگیرند.
پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی کدامند؟
چندین زبان برنامه نویسی وجود دارد که توسعه دهندگان، مهندسان و برنامه نویسان در کار خود از آنها استفاده می کنند. یادگیری زبانی متناسب با سطح مهارت، تخصص و تجربه شما می تواند به شما کمک کند زبانی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد. در حالی که یادگیری برخی از زبان ها می تواند منجر به افزایش حقوق شود، کارفرما، نوع کار، محل کار و تجربه نیز ممکن است بر حقوق شما تاثیر بگذارد. در اینجا لیستی از 9 زبان برنامه نویسی پردرآمد که می توانید یاد بگیرید آمده است:
1. جاوا (Java)
جاوا یک زبان بسیار محبوب برای توسعه دهندگان است. شما می توانید از این زبان برای برنامه های کاربردی وب، رابط های برنامه نویسی، برنامه های کاربردی خدمات عمومی (API) و توسعه بک اند استفاده کنید. اگرچه جاوا نامی مشابه با جاوا اسکریپت دارد، اما این زبان ها اشتراکات بسیار کمی دارند.
جاوا یک زبان با تایپ قوی است، بنابراین ممکن است با یادگیری چالش بیشتری برای شما ایجاد کند. جاوا از کیفیت عملکرد بالایی برخوردار است و هنگام ایجاد کد از چندین رشته استفاده می کند. شما می توانید کار خود را چند رشته کنید یا تصمیم بگیرید کارهای کوچکتری ایجاد کنید که همزمان اجرا شوند.
توازن عملکرد و پیچیدگی آن، جاوا را به گزینهای عالی برای برنامههای کاربردی تحت وب تبدیل میکند، بهخصوص اگر میخواهید کد برای دستکاری دادههای سنگین یا ریاضیات پیچیده انجام شود. بسیاری از توسعه دهندگان از جاوا برای ایجاد برنامه های کاربردی برای دستگاه های تلفن همراه استفاده می کنند.
2. جاوا اسکریپت (Javascript)
برنامه نویسی در جاوا اسکریپت با ابزارهای استاندارد صنعتی آسان تر شده است. HTML و CSS پایه و اساس بسیاری از سیستم های تکنولوژیکی موجود هستند، اما زبان اصلی، مسئول بسیاری از این رابط های کاربری جاوا اسکریپت است.
بسیاری از توسعه دهندگانی که بر تجربه کاربری تمرکز می کنند یا توسعه فرانت اند انجام می دهند ممکن است از جاوا اسکریپت استفاده کنند. همچنین برای توسعه دهندگان Back-end برای ایجاد برنامه های کاربردی وب، برنامه های تلفن همراه یا API به خوبی عمل می کند.
جاوا اسکریپت انتخاب خوبی برای توسعه دهندگانی است که به دنبال گسترش پتانسیل شغلی خود هستند، زیرا این یک زبان همه کاره است. با مشاهده دوره جاوا اسکریپت، می توانید در مدت زمان کوتاهی این زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید.
3. پایتون (Python)
پایتون یک زبان برنامه نویسی محبوب است که از کدهای تمیزی استفاده می کند که خواندن و نوشتن آن آسان است. تطبیق پذیری پایتون، آن را به ابزاری موثر برای پروژه های مختلف از توسعه برنامه های کاربردی وب تا بازی های ویدیویی تبدیل می کند.
اخیراً این زبان در زمینه علم داده و یادگیری ماشینی محبوب شده است. به طور قطع بازار کار پایتون بسیار خوب است و جزو پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی می باشد. همچنین برای یادگیری پایتون، پیشنهاد می شود تا دوره پایتون را مشاهده کنید.
4. C++
به عنوان یک زبان سطح پایین، این زبان برنامه نویسی به دانش سخت افزار کامپیوتری نیاز دارد. با این دانش اضافی، یادگیری زبان های C++ یادگیری زبان های دیگر را آسان تر می کند و این یک انتخاب خوب برای مبتدیان است.
برای برنامه ها، بازی ها، جلوه های ویژه فیلم یا سیستم عامل ها استفاده می شود. اگر از قبل نحوه استفاده از C را میدانید، میتوانید به راحتی یادگیری C++ مرا انجام دهید.
5. SQL
برخلاف سایر زبانهای موجود در این فهرست که برای نوشتن برنامهها طراحی شدهاند، SQL (زبان پرس و جوی ساختاریافته) برای جستجوی دادهها ساخته شده. برنامه نویسان درخواست های داده SQL را به سروری ارسال می کنند که اطلاعات درخواستی را برمی گرداند.
6. راست (Rust)
Rust یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که ایمنی حافظه را در کد برجسته می کند. توسعه دهندگان از این زبان چند پارادایم، برای برنامه نویسی سیستمی و برنامه نویسی تابعی استفاده می کنند. Rust به توسعه دهندگان توانایی تمرکز بر جزئیات سطح پایین را می دهد که می تواند عملکرد کد را بهبود بخشد.
7. اسکالا (Scala)
توسعه دهندگان از اسکالا، یک زبان همه منظوره، برای برنامه ها و سیستم هایی با حجم بالای داده استفاده می کنند. این برای ساخت سرویس های وب یا نوشتن کدهای پشتیبان برای پروژه های مختلف مفید است. اسکالا OOP و برنامه نویسی تابعی را ترکیب می کند و آن را به یک زبان سطح بالا و پیچیده تبدیل می کند.
این زبان مقیاس پذیر است، به این معنی که توسعه دهندگان می توانند کد را برای افزایش ترافیک کاربر گسترش دهند. Scala بر روی JVM اجرا می شود، بنابراین ممکن است پس از توسعه مهارت های خود در جاوا، این زبان را یاد بگیرید.
پولسازترین حوزه های برنامه نویسی
از حوزه های پولساز می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- امنیت
- توسعه دهنده فول استک
- توسعه دهنده ابر
- توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل
سخن آخر
برای یادگیری هر کدام از این تخصص ها می توانید از زبان های برنامه نویسی مختلف از جمله پایتون، جاوا اسکریپت و جاوا استفاده کنید. جاوا اسکریپت انتخاب بسیار خوبی در میان پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی است که با حل چند پروژه جاوا اسکریپت، می توانید یادگیری این زبان را تکمیل کنید و به درآمد برسید.