طراحی سایت چیست؟
طراحی وب ، هنر برنامهریزی و تدوین استراتژی برای نمایش صفحات یک سایت است. برای طراحی یک وبسایت، روشهای مختلفی وجود دارد. یک صحفه وب را میتوان با به کارگیری زبانهای برنامه نویسی و یا با کمک سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، طراحی و راهاندازی کرد. طراحان وب ، با ترکیب تعداد زیادی از عناصر که جلوه بصری دارند، مانند متن، عکس، انیمیشن، گیف و حتی ویدئو میتوانند به طراحی بپردازند. آنها هم میتوانند یک سایت جدید ایجاد کنند و هم صفحات موجود را به روز رسانی کنند.
در یک تعریف کلی، طراحی وب سایت، فرایند ایجاد یک وب سایت است که با توجه به روش انتخابی کارفرما، میتواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد. با توجه به نوع سایت، روش طراحی سایت و همچنین میزان تجربه و مهارت فرد طراح، مدت زمان طراحی میتواند متفاوت باشد. به نظر شما چرا امروزه کسب و کارها برای حضور در فضای اینترنت به سایت احتیاج دارند؟ آیا شبکههای اجتماعی کافی نیستند؟
اختصاصی یا آماده؟ کدام یک بهتر است؟
اگر شما تا به حال سایتی برای کسب و کارتان طراحی کرده باشید، احتمالا در مرحله اول با این دوراهی روبرو شدهاید که آیا سایتتان را به صورت اختصاصی کدنویسی کنید و یا از قالبهای آماده استفاده نمایید؟! هریک از این سایتها ویژگیهای خاص خود را دارند که با شناخت این ویژگیها، میتوانید با دیدی باز به هدف خود برسید. به طور کلی تمامی وبسایتها به دو روش طراحی میشوند که در ادامه با هریک از آنها آشنا خواهید.
شاید برایتان جالب باشد: سایت وردپرسی یا غیر وردپرسی
طراحی اختصاصی
منظور از طراحی اختصاصی این است که متخصصین برنامهنویسی یک سایت را از صفر کدنویسی کنند. درواقع در این روش، هیچگونه پنل یا گرافیک از پیش آمادهای وجود ندارد و نیاز است تا همه چیز از مرحله صفر طراحی و برنامهریزی شود. در این نوع سایتها میتوان هر ایدهای را پیادهسازی کرد و بدون محدودیت، تمامی نیازهای کاربر را در آن برطرف کرد. اگر صاحب یک ایده نو هستید و یا قصد راهاندازی یک سایت فروشگاهی بزرگ با تعداد محصولات زیاد را دارید، پیشنهاد میکنیم که سایت خود را به صورت اختصاصی طراحی کنید تا در مراحل بعدی کار بتوانید آن را توسعه داده و از نظر بارگذاری محصولات و تعداد بالای ورودی به مشکل برنخورید.
مزایای اختصاصی
در ادامه چند مورد از مهمترین مزایای سایتهای اختصاصی را معرفی میکنیم:
-
- امکان توسعه به صورت نامحدود
- سرعت بالای بارگذاری
- امنیت بالا
- امکان رفع اشکال و دیباگ کردن در کمترین زمان ممکن
- پنل مدیریتی قابل یادگیری
راحی گرافیک اختصاصی و شخصیسازی شده
معایب اختصاصی
ازجمله معایبی که برای سایتهای شخصیسازی شده مطرح است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
- نیاز به زمان بیشتر برای طراحی و راهاندازی
- هزینه بیشتر کدنویسی اختصاصی نسبت به قالبهای آماده
عدم امکان توسعه وبسایت بدون دانش کدنویسی
طراحی سایت آماده
با تم دیفالت قالب: در این روش امکان اعمال تغییرات چندانی در طرح گرافیکی و پنل مدیریت سایت وجود ندارد. به بیانی دیگر، به قالب این نوع سایتها کدی اضافه نمیشود و قالب سایت ماهیت و گرافیک استاندارد خود را حفظ میکند.
<p>طراحی قالب به صورت اختصاصی: در این روش، طراح سایت امکان تغییر کلی گرافیک و اضافه کردن امکاناتی که در قالبها موجود نیست را دارد. البته در این نوع قالبها نیز امکان تغییر در کدها و شکل گرافیکی به صورت جزئی امکانپذیر است و شکل استاندارد قالب حفظ میشود. امکان شخصیسازی در این روش، بیشتر از روش دیگر است.
<strong>مراحل طراحی سایت چیست؟
مرحله 1: طراحی وایر فریم
ابتدا با توجه به نوع سایت و نیاز مشتری، یک نمای کلی از سایت طراحی میکنیم. این نما شامل یک نقشه کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه و چیدمان المانها و عناصر مختلف است. این مرحله از طراحی وب سایت «طراحی وایرفریم» نام دارد.
>مرحله2: طراحی گرافیک سایت
پس از مشخص شدن محل قرارگیری عناصر سایت، باید سایت را طراحی کنیم. در این مرحله با توجه به نوع کسبوکار اینترنتی و با استفاده از نرمافزارهای مخصوص رنگبندی و گرافیک طراحی میشود.
مرحله3: کدنویسی و برنامهنویسی
باتوجه به سایت طراحی شده و نیاز مشتری، در این مرحله میتوان از روشهای مختلفی برای مدیریت استفاده کرد. سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامهنویسی. تصمیمگیری در این بخش براساس هزینهها و نیاز مشتری صورت میگیرد.
مرحله4: راهاندازی سایت
پس از انجام 3 مرحله قبل، به راهاندازی سایت در بستر جهانی اینترنت میپردازیم. در این مرحله پس از تهیه یک «هاست» و «نام دامنه مناسب»، سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار میدهیم.
کلام آخر
نقش مهمی در ایجاد یک وب سایت موفق با ارائه یک تجربه کاربری جذاب و جذاب از نظر بصری ایفا می کند، در حالی که همچنین تضمین می کند که از نظر فنی سالم، ایمن و قابل دسترسی در همه دستگاه ها و پلتفرم ها است. طراحی وب خوب می تواند به افزایش تبدیل، بهبود تعامل و رضایت کاربر و انتقال موثر پیام برند کمک کند.