ایلوستریتور چیست ؟
ایلوستریتور یک نرمافزار کاربردی برای ترسیم و طراحی گرافیک در ویندوز و Mac است. این برنامه با داشتن مجموعه مفصلی از ابزارهای کاربردی برای ترسیم و طراحی، به صورت گسترده برای ایجاد انواع تصاویر و آثار هنری چاپی و دیجیتال با کیفیت بالا استفاده میشود. کاربران اصلی این نرمافزار، طراحان گرافیک، هنرمندان بصری و افراد علاقمند به این حوزه هستند. در حال حاضر ایلوستریتور بخشی از Adobe Creative Cloud است. این برنامه برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ منتشر شد و تا به امروز همچنان بهروزرسانی میشود و در اختیار کاربران قرار میگیرد. پس از معرفی ضمنی این برنامه، برای اینکه بهتر و دقیقتر یاد بگیریم ایلوستریتور چیست باید دو مفهوم وکتور و رستر را بشناسیم و یاد بگیریم روش کار نرمافزار ایلوستریتور چیست.
ایلوستریتور چگونه کار میکند؟
گرافیکهای کامپیوتری در دو دسته اصلی جای میگیرند: گرافیک وکتور و گرافیک رستر. ایلوستریتور نرمافزاری است که با تصاویر وکتور کار میکند. اما پیش از آنکه توضیح بیشتر بدهیم، لازم است بدانید تصویر وکتور چیست و با تصویر رستر چه فرقی دارد. فهم تفاوت بین این دو به شما در ایجاد و ادیت کارهای هنری و طراحی گرافیک کمک میکند.
تصاویر رستر
تصاویر رستر اغلب در فتوشاپ استفاده میشوند. این تصاویر از پیکسلهای بسیار زیاد رنگی تشکیل میشوند. فرمتهایی مثل JPEG، GIF و PNG انواع رایج تصاویر رستر هستند. تقریبا تمام عکسهایی که در اینترنت یا در کاتالوگهای پرینتشده یافت میشوند رستر هستند. چون تصاویر رستر از تعداد ثابتی پیکسلهای رنگی تشکیل میشوند، نمیتوان آنها را بدون افت کیفیت تغییر اندازه چندانی داد.
نصب ایلوستریتور
پس از دانلود فایل نصبی، میتوانید به مراحل نصب نرمافزار بپردازید. در زیر، مراحل نصب به صورت گام به گام توضیح داده شده است:
- فایل نصب با نام “Set-up.exe” را اجرا کنید.
- در صفحه خوشآمدگویی، زبان نرم افزار را حتما بر روی “English یدعم العربیه” قرار بدید تا امکانات زبان های راست چین همچون فارسی برای شما فعال گردد.
- در صورت تمایل مسیر نصب نرمافزار را انتخاب کرده و روی “Install” کلیک کنید.
- منتظر بمانید تا فرآیند نصب تکمیل شود. این مرحله ممکن است چند دقیقه طول بکشد.
- پس از اتمام نصب، روی “Finish” کلیک کنید تا نصب نرمافزار به پایان برسد.
کاربرد ایلوستریتور چیست ؟
ادوبی ایلوستریتور یک نرمافزار طراحی گرافیکی است، اما نکات بسیار بیشتری درباره این برنامه هست که در این جمله نمیگنجد. اگر بدانید که کاربردهای ایلوستریتور چیست ، شما هم مثل بسیاری دیگر از طراحان، طرفدار این برنامه کاربردی خواهید شد. طراحان گرافیک اغلب از ایلوستریتور برای ساخت لوگو، ترسیم دیجیتال، تایپوگرافی، اینفوگرافیک یا حتی طراحی سایت استفاده میکنند.
این برنامه در دنیای تجارت نیز برای پروژههای طراحی گرافیکی مرتبط با مارکتینگ، تبلیغات و برندینگ بسیار پرطرفدار است. همچنین، طراحان بسیاری برای مقاصد شخصی یا حرفهای از ایلوستریتور بهره میبرند. از کاربردهای این برنامه میتوان موارد زیر را مثال زد.
- طراحی کارتون
- ترسیم جدول و دیاگرام
- ساخت انیمیشن در ترکیب با برنامه افتر افکت
- تبدیل عکس پیکسلی به وکتور
- طراحی لوگو
- تایپوگرافی
- طراحی پوستر
- طراحی وبسایت
- طراحی آیکون
بازار کار ایلوستریتور
ایلاستریتور نرم افزاری است که شما با آن میتوانید درآمد میلیونی داشته باشید، اکثر شرکت های گرافیکی و همینطور شرکت های مارکتینگ برای گسترش برند خود و معرفی شرکت خود نیازمند به یک طراح گرافیست می باشند که بتواند با نرم افزار ایلوستریتور کار کند.
فواید اصلی این نرم افزار
Adobe Illustrator ابزار نرم افزاری عالیی برای ایجاد گرافیک وکتور و آثار هنری است. این برنامه به شما امکان می دهد روی پروژه های پیچیده گرافیکی در تمام قالب های استاندارد فایل کار کنید، همچنین این برنامه گزینه های مفیدی برای چاپ و ارسال تصاویر خود در وب سایت ها دارد.
شما می توانید از طیف گسترده ای از ابزارها برای ایجاد طرح، تصویر گرافیکی ، تصویر، لوگو، کارت ویزیت، بروشور و همچنین برای طراحی بازی های ویدیویی، وسایل پشت صحنه و لباس استفاده کنید.
فواید:
- توانایی ترکیب با سایر محصولات Adobe
- امکان ایجاد تصویر گرافیکی برای چاپ و استفاده از وب را مجاز می کند.
- این نرم افزار برای کار توسط کاربران بسیار ساده است.
- وضوح بی نهایت برای گرافیک وکتور
معایب:
- نیاز به سیستم عالی
- مسیر یادگیری پیچیده
- دشوار در جهت خبره شدن به این برنامه
فرمتهای قابل پشتیبانی درایلوستریتورچیست؟
یکی از مهمترین نکاتی که برای طراحان در انتخاب نرم افزار، اهمیت دارد؛ فرمتهای پشتیبانی شده در آن است. در اینجا، فرمتهای قابل پشتیبانی نرم افزار ایلوستریتور را نشان دادهایم.
- JPEG (jpeg, jpe, jpg)
- Macintosh PICT (pic, pct)
- Microsoft RTF (rtf)
- Microsoft Word (doc, docx)
- PCX (pcx)
- Photoshop (psd, pdd)
- Pixar (pxr)
- PNG (png)
- Targa (tga, vdam, icb, vst)
- Text (txt)
- TIFF (tif, tiff)
- Adobe (fxg)
- Adobe Illustrator (ai, ait)
- AutoCAD Interchange File (dxf)
- AutoCAD Drawing (dwg)
- BMP (bmp, rle, dib)
- Computer Graphics Metafile (cgm)
- CorelDraw (cdr)
- Enhanced Metafile (emf)
- Freehand (fh7, fh8, fh9, fh10, fh11, ft11)
- GIF
چه افرادی بایدایلوستریتور را یاد بگیرند؟
یادگیری ایلوستریتور به عنوان یک نرم افزار کاربردی و قدرتمند برای تمام افرادی که به گرافیک رایانهای علاقهمند هستند، توصیه میشود. گرافیستها، طراحان وب، هنرمندان، افرادی که به نقاشی دیجیتالی میپردازند، تصویرسازان، افراد فعال در حوزهی سینما، انیمیشن سازان، بلاگرها و غیره از عمده مخاطبین این برنامهی نرم افزاری محسوب میشوند.
ناگفته نماند که افرادی که به دنبال کسب مهارتهای پولساز و حرفهای نیز هستند، با یادگیری این نرم افزار قادر خواهند بود تا فرصتهای شغلی طلایی و بیشماری را دریافت کنند. بنابراین میتوان گفت که مهارت فوق، یک مهارت کاربردی برای تمام اقشار و افراد خواهد بود.
سیستم مورد نیاز برای نصب و کار با ایلوستریتور چیست؟
برای اجرای نرم افزارهای گرافیکی، یکسری حداقلها و امکانات اولیهای مورد نیاز خواهد بود. هرچقدر که امکانات سیستم از این حد پایه، بالاتر باشد؛ کاربری روانتری حاصل میشود. به خصوص اگر پروژههای عظیم با حجم و مقیاس بالا کار میکنید، نبود این قدرت در سیستم سبب کندی و تجربهی احساس خستگی بیشتر در شما خواهد شد.
در ادامه، برخی از مهمترین ویژگیهای پایهی سخت افزاری برای نصب و کار با ایلوستریتور را عنوان کردهایم.
- پردازنده با سرعت بالا
- پردازنده چند هستهای اینتل (۶۴ بیتی)
- حافظه رم حداقل ۱۶ گیگا بایت
- کارت گرافیکی RTX یا Nvidia GTX
- سیستم عامل مک یا ویندوز در آخرین نسخه
- فضای ذخیره سازی هارد دیسک حداقل ۳ گیگا بایت
- وضوح صفحه نمایش ۱۰۸۰*۱۹۲۰
- گرافیک مجزا با حافظهی حداقل ۲ گیگا بایت
چطورایلوستریتور را یاد بگیریم؟
اگر قصد یادگیری این نرم افزار را دارید، میبایست مسیر آموزشی آن را نیز بدانید. در حال حاضر دسترسی به اینترنت سبب شده است تا دنیای وسیعی از منابع آموزشی را در اختیار داشته باشیم. انواع کتابهای آموزش ایلوستریتور در قالب کتابهای مجازی و جزوات pdf، دورههای آموزشی آنلاین و ویدیوهای آموزش ایلوستریتور از این جمله هستند. شما با استفاده از این منابع، میتوانید آموزش کامل و اصولی از مرحلهی مقدماتی تا پیشرفته ایلوستریتور را دنبال کنید.
بازار کار برای ایلوستریتور
ایلوستریتور نرمافزاری است که امکان کسب درآمد میلیونی را برای شما فراهم میکند. بسیاری از شرکتهای گرافیکی و بازاریابی به منظور توسعه برند و معرفی شرکت خود نیاز به یک طراح گرافیست دارند که مهارت کار با نرمافزار ایلوستریتور را داشته باشد.
مزایا و معایب ایلوستریتور چیست؟
در عرصه طراحی و گرافیک کامپیوتری، طیف وسیعی از نرمافزارها موجود است که هریک ویژگیهای مثبت و منفی خاص خود را دارند. کاربران با توجه به سطح دانش طراحی، اهداف و سلیقه شخصی میتوانند نرمافزار مناسب را انتخاب کنند. با این حال، برای افرادی که تازه وارد دنیای طراحی شدهاند، این تنوع ممکن است سردرگمکننده باشد و انتخاب بهترین گزینه را دشوار کند. بنابراین، آگاهی از نقاط قوت و ضعف هر نرمافزار پیش از انتخاب، به کاربران کمک میکند تا تصمیمی آگاهانهتر بگیرند.
نرمافزار ایلوستریتور امکانات متعددی را ارائه میدهد. با این نرمافزار میتوانید عکسی که به صورت دستی کشیدهاید را وارد کنید و از آن به عنوان راهنما برای خلق تصویر دلخواه خود استفاده نمایید یا بر روی عکس تغییراتی مانند تغییر رنگ اعمال کنید. یکی از برجستهترین ویژگیهای ایلوستریتور قابلیت کار با گرافیکهای وکتور است. این ویژگی باعث میشود که تصاویر بدون افت کیفیت قابل تغییر اندازه باشند. شما میتوانید به راحتی ابعاد تصویر طراحیشده را کوچک یا بزرگ کنید، بدون اینکه کیفیت تصویر تغییر کند. این امکان به دلیل استفاده از فرمولهای ریاضی در توصیف خطوط و کمانها میسر شده است.
جمع بندی
این مطلب را به معرفی جامع نرم افزار ایلوستریتور اختصاص دادیم. این برنامهی قدرتمند امکانات بسیار زیادی برای طراحی گرافیک برداری دارد. اگر نمونه کارهای ایلوستریتور را مشاهده کنید، میتوانید کاربردهای بسیار گسترده و زیاد آن را ببینید. در حقیقت، این نرم افزار برای خلق تصاویر رایانهای باکیفیت بالا به کار میرود.