آژانس دیجیتال مارکتینگ ویرا

نقشه راه فرانت اند

برنامه نویسی front-end چیست؟

منظور از برنامه نویسی فرانت اند، طراحی بخش هایی از سایت است که کاربر با آن ها سر و کار دارد. در واقع، تلاش یک برنامه نویس front-end بر این است تا ظاهر صفحات سایت و رابط کاربری آن را طوری طراحی کند که علاوه بر زیبایی، نیاز کاربر را به سادگی رفع کنند و بخش های مختلف آن، ترتیب خاصی داشته باشند. به همین دلیل، به برنامه نویسی فرانت اند، Client – side یا سمت کاربر هم گفته می شود.

احتمالا در طول روز سایت های مختلفی را باز می کنید. بعضی از آن ها، طراحی جذاب و عملکرد سریعی دارند. در اصطلاح، یوزر فرندلی (user friendly) هستند. یعنی من و شمای کاربر، از کار با آن لذت می بریم. در مقابل، سایت هایی هستند که ظاهر خوبی ندارد و عملکرد مناسبی از خود نشان نمی دهند.

بخش قابل توجهی از این عملکرد، به برنامه نویسی فرانت اند و بک اند بر می گردد. در حیطه فرانت، از زبان ها و فریمورک های مختلفی استفاده می شود.CSS ، HTML و جاوا اسکریپت نمونه هایی از مهم ترین زبان های کاربردی در front-end هستند. پس دولوپری که می خواهد در این زمینه مشغول به کار شود، باید این موارد را یاد بگیرد. در ادامه، نقشه راه فرانت اند را دقیق تر بررسی می کنیم.

فرانت اند

برنامه نویس یا توسعه دهنده فرانت اند کیست ؟

توسعه دهنده یا برنامه نویس فرانت اند نوعی مهندس نرم افزار است که روی توسعه فرانت اند کار می‌کند. آن‌ها نه تنها مسئول توسعه رابط کاربری هستند، بلکه تعادل بین طراحی، عملکرد، سرعت و مقیاس‌پذیری را هم تضمین می‌کنند.

اهداف برنامه نویسی فرانت اند کدامند؟

اهداف توسعه فرانت اند برای طراحی یک برنامه وب به گونه‌ای است که تضمین می‌کند زمانی که کاربران، سایت یا برنامه‌ای را باز می‌کنند، اطلاعات مربوطه را در قالبی ببینند که خواندن و کار کردن با آن آسان باشد و مشکلی برای درک ساختار و نحوه کار با وب سایت وجود نداشته باشند.

نقشه راه برنامه نویس فرانت اند (Front-End Developer Roadmap)

اکنون که با زبان‌های برنامه نویسی فرانت اند آشنا شدیم، نوبت به مسیر یادگیری فرانت اند یا همان نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند رسیده است. برای یادگیری برنامه نویسی فرانت اند، باید قدم‌های زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  1. یادگیری HTML
  2. یادگیری CSS
  3. یادگیری Bootstrap یا Tailwind CSS
  4. یادگیری JavaScript
  5. یادگیری Redux
  6. یادگیری React یا Vue.js یا Angular
  7. یادگیری Next.js یا Nuxt.js یا Universal
  8. یادگیری Git و GitHub

ابزارهای جانبی و عمومی!

منظور از این ابزارها، دسته‌ای از نرم افزارها هستند که جنبه عمومی داشته و انتظار می‌رود که هر توسعه دهنده‌ای کار با آن‌ها را بلد باشد. در ارتباط با این موضوع ما می‌توانیم به چند ابزار مهم در این لیست اشاره کنیم:

Git-Github: گیت و گیت‌هاب دو ابزار بسیار مهم در جامعه توسعه دهندگان ایران و جهان است. با استفاده از گیت شما می‌توانید به سادگی اپلیکیشن‌تان را نسخه‌بندی کرده و آن‌ها را کنترل کنید. گیت‌هاب نیز به عنوان یک گیت آنلاین شناخته می‌شود اما کارهای بیشتری نیز می‌توان با آن انجام داد.

خط فرمان یا Terminal: کار با خط فرمان و آشنایی با دستورات کامند-لاین یا ترمینال همواره یکی از نقاط قوت شما به حساب می‌آید. اگر بتوانید به خوبی با محیط متنی ارتباط برقرار کنید می‌توانید بسیاری از کارهای‌تان را با سرعت بیشتری انجام دهید.

ویرایشگر: آشنایی با کارایی یک ویرایشگر یا IDE بدون شک باید یکی از توانایی‌های شما باشد. در ایران بیشترین ویرایشگری که در زمینه توسعه فرانت-اند مورد استفاده قرار می‌گیرد ویرایشگر VSCode است.

دست از یادگیری برندارید!

مواردی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد تنها تکنولوژی و ابزارهایی هستند که به صورت کلی باید آن‌ها را در نظر گرفت. برای بدست آوردن یک فرصت شغلی عالی شما چیزهای بسیار زیاد دیگری را باید یاد بگیرید. به شما اطمینان می‌دهم که با یادگیری این موارد خودتان می‌توانید مسیر درست را پیدا کرده و تکنولوژی‌های وابسته به این موارد را برای یادگیری انتخاب کنید. مهمترین نکته برنامه نویسی و دنیای کامپیوتر را فراموش نکنید: هیچگاه دست از یادگیری برندارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =